Reparatii tamplarie termopan

 

Reparatii tamplarie termopan – ce trebuie sa stii!

Alegerea si intretinerea tamplariei este foarte importanta pentru factorul economic al locuintei. Pana la 41% din caldura se poate pierde prin ferestre si usi. Tamplaria termopan este o investitie importanta ce aduce beneficii de durata. Anumite elemente insa se deterioreaza mai usor in timp si necesita mici reparatii de tamplarie termopan.

Daca simti ca fereastra sau usa nu mai izoleaza la fel de bine termic sau daca manevrele de inchidere, deschidere si rabatare se realizeaza cu greutate, nu inseamnca ca tamplaria este stricata. Este posibil insa ca anumite componente ale usilor sau ferestrelor sa necesite atentie.

Reparatii tamplarie termopan – doua elemente importante ce necesita reparatii ocazionale:

1. Schimbarea garniturilor

Garniturile sunt elementele care se deterioreaza cel mai usor. Ele au durata de viata scurta si sunt motivul principal pentru reparatii tamplarie termopan. Garniturile sunt confectionate din cauciuc si se tocesc in timp. De aceea, ca o data la 3 ani poate fi necesara inlocuirea lor.

Cand e necesara schimbarea garniturilor ferestrei termopan?reparatii tamplarie termopan garnituri

Daca se intampla ca apa de ploaie sa intre in toc, simti curent in diferite zone ale ferestrei sau usii sau observi ca gradul de izolare fonica a scazut, atunci este momentul sa schimbi garniturile. Cand sunt uzate, garniturile isi pierd elasticitatea si nu se mai pliaza perfect la punctul de contact cu profilul. Astfel, apar goluri pe unde patrunde vantul sau sunetul .

Schimbarea garniturilor nu este un proces costisitor sau complicat si poate fi realizata intr-un timp foarte scurt de catre un specialist.

2. Reglarea feroneriei

Impreuna cu garniturile, feroneria asigura etanseitatea tamplariei. Totodata ea reprezinta mecanismele de inchidere-deschidere ale ferestrei. Dupa o perioada de utilizare, ferestre si usile termopan necesita reglaj pentru a pastra tamplaria in stare buna cat mai mult timp.

reparatii tamplarie termopan botosaniCand e necesara reglarea ferestrei termopan?

  • Cand observi ca fereastra “se lasa”, mai exact partea orizontala nu mai e paralela cu tocul;
  • Cand fereastra loveste in partea de jos sau in partea de sus a laturii cu manerul;
  • Cand fereastra cade din foarfeca atunci cand este deschisa normal;
  • Cand vrem sa deschidem fereastra normal, insa aceasta se deschise si oscilobatant, din partea de sus;
  • Cand se simte curent in anumite zone ale ferestrei. Acest lucru se poate testa si cu o foaie de hartie. Inchide usa peste o foaie, iar daca aceasta poate fi trasa cu usurinta afara, atunci inchiderea ferestrei nu mai este etansa. Daca foaia nu poate fi trasa afara, atunci inchiderea ferestrei izoleaza corespunzator.

Cum reglezi fereastra?

Reglajul feroneriei unei ferestre sau unei usi termopan ar trebui facut de personal specializat in domeniu. Daca reglajul nu este efectuat corect, poate duce la imposibilitatea de a mai inchide fereastra sau usa termopan.

Daca sunteti nevoit sa faceti mici ajustari, veti avea nevoie de o cheie imbus, in mod special marimile 2 si 4. Daca fereastra termopan loveste in partea de jos sau in partea de sus a laturii termopanului, atunci trebuie infiletat surubul de la balamaua de sus a ferestrei. Daca fereastra cade din foarfeca atunci cand este inchisa normal, trebuie reglata balamaua de jos, prinsa de cercevea. Mai intai se da jos capacul ce mascheaza balamaua, iar apoi se infileteaza surubul de sus.

Daca efectuati singuri mici reglaje ale ferestrelor, in mod constant, este indicat totusi ca dupa o perioada sa chemati o firma specializata pentru a verifica feroneria si a face alte reglaje de finete. Reglajele incorecte pot afecta fuctionalitatea ferestrei si etanseitatea ei.

Puteti regla singuri ferestrele termopan doar daca aveti balamale cu puncte de reglaj. Pentru a regla balamalele turcesti fixe este necesara repozitionarea balamalei in raport cu tocul. Aceasta operatiune poate fi realizata doar de catre specialist cu pregatire tehnica.

 

Solicita reparatii termopane

Firma noastra realizeaza lucrari de reparatii tamplarie termopan in judetele Botosani, Suceava, Iasi. Ne ocupam atat de schimbari de garnitura, cat si reglaje complexe ale feroneriei sau schimbarea ei. Prin completarea formularului de contact ne poti descrie problema tamplariei tale, iar noi iti vom raspunde cu solutii privind repararea ei.