Intretinerea tamplariei termopan

 

Intretinerea tamplariei termopan

Tamplaria termopan reprezinta o investitie importanta pentru locuinta. Ea reduce semnificativ pierderile de caldura pe timpul sezonului rece, oferind totodata izolatie fonica. Pentru a te bucura insa de aceste avantaje cat mai mult timp posibil este bine ca stii care sunt pasii pentru intretinerea tamplariei termopan.

Manevram constant ferestrele si usile, asa ca acestea sunt supuse uzurii. Recomandam verificarea periodica a tamplariei termopan. Daca se remarca defectiuni, contacteaza un specialist, pentru a le remedia cat mai repede si mai corect.

Intretinerea tamplariei termopan

Ce trebuie sa eviti

  • Atarnarea unor obiecte pe partea mobila a ferestrelor si usilor, cand acestea sunt deschise sau rabatate;
  • Fortarea deschiderii canatelor mobile mai mult decat permite pozitia de montaj;
  • Manevrarea manerului ferestrei cand aceasta este deschisa;
  • Introducerea de obiecte intre toc si rama, ce ingreuneaza inchiderea etansa.

Ce trebuie sa faci pentru intretinerea tamplariei termopan

Pentru cresterea duratei de viata a tamplariei, este necesara intretinerea urmatoarelor elemente ce o compun:

1.Feronerie

  • cel putin o data pe an greseaza toate partile in miscare ale feroneriei, punctele de inchidere, balamalele si bulbii de inchidere si verifica functionalitatea acestora. Foloseste pentru gresare un ulei pentru mecanisme fine sau spray gresant pe care il poti procura de la hypermarket;
  • strange suruburile de prindere a manerelor si suruburile blocatorilor de toc;
  • verifica daca feroneria asigura o strangere rama-cercevea corespunzatoare, pe garniture de etansare. Poti verifica acest lucru presand o foaie de hartie intre garnitura de la cercevea si toc. Daca strangerea este slaba, hartia se misca sau cade. In acest caz se regleaza excentricul blocatorilor de pe cercevea pana se asigura strangerea necesara.

2.Garnituri – ele asigura inchiderea etansa a usilor si ferestrelor.

  • Curata garniturile cu o carpa umeda cu detergent obisnuit. Suplimentar, le poti trata cu glicerina;
  • Pentru ca sunt confectionate din cauciuc, garniturile se tocesc in timp si trebuie inlocuite cu unele noi. La fel si garniturile care nu mai asigura strangerea necesara.
  • Din cauza diferentelor de temperatura dintre vara si iarna de la noi, o data la 3 ani poate fi necesara schimbarea garniturilor. Garnitura uzata nu mai asigura aceeasi izolatie termica si fonica si pot avea loc scurgeri de apa. De multe ori, atunci cand se observa disfunctionlitati la ferestre si usi termopan, problema o reprezinta garniturile uzate.

3.Profilul din aluminiu sau pvc

  • Poti curata profilul cu o gama variata de detergenti casnici si o carpa umeda. Nu folosi obiecte abrazive si solutii diluante.
  • Fereste tocul si cerceveaua de zgarieturi, lovituri, stropi de tencuiala, var, vopsea. Nu este recomandata vopsirea profilelor.
  • Asigura-te ca intre cercevea si toc nu exista mizerie sau corpuri ce pot forta feroneria sau curba profilele.

Cere informatii intretinere si reparatii

 

Firma noastra asigura si servicii de intretinere si reparatii termopane. Ne poti contacta pentru intrebari suplimentare privind intretinerea, dar si pentru a solicita un specialist pentru ajustarea feroneriei, schimbarea garniturilor si alte reparatii.